2013. február 2., szombat

Ha egyszer"Ha egyszer tavasz akar lenni: az összes jégpáncélok hiába erőlködnek és tiltakoznak."

Juhász Gyula

4 megjegyzés:

 1. Az őzre gondolt, amelyik ott lakik a nagy hasával a sűrűben, és a többi állatokra, a juhokra, kecskékre, nyulakra, vaddisznókra, akik mind ilyen nagy hassal járják a tavaszt. A mókusokra. Aztán a madarakra, akik lázasan építgetik már a fészkeket, hogy fiókákat hozzanak a világra benne. Nyírfák mellett haladt el, és megérezte orrában az édeskés rügyszagot, ami felőlük jött, és arra gondolt, hogy a fák is rügyeket bontanak, új ágakat növelnek, a gyökerek sarjakat bocsátanak útra, a melegedő televényben magvak csíráznak... és egyszerre megértette, hogy ez a rendje a világnak. Ez a tavasz törvénye: életet bontani, továbbadni az életet, világra hozni valakit. Komoly, szép érzés volt ez. Érezte, hogy valamennyien egyek, szövetségesek, közös a céljuk: az erdő, az állatok, a madarak és ő maga. Egy törvénynek engedelmeskednek, és egyazon parancsot hordoznak magukban: az életet.

  Wass Albert

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. igen, a tavasz maga az élet, minden jelével együtt.

   Törlés
 2. Képzeld, elkezdett kihajtani kint a teraszon egy kis cserépben a jácinthagymánk. :) Meg a hóvirág is. Honnan tudják, mikor kell kibújni.. annyira csodálatos a természet. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is minden nap megnézem, mennyire bújtak már ki krókuszaim, meg a jácintok:)
   Igen, ez csoda, hogy mennyire időzített "órájuk" van a virágoknak:))

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.