2013. február 23., szombat

Miért


...van az, hogy csak esküvőkön és temetésen találkoznak a rokonok?:(
Sajnos az utóbbi időben főleg temetésen...

Tizenketten vagyunk unokatestvérek anyai ágon. Nagyon jó a viszony közöttünk, őszintén, szívből örülünk egymásnak, ha találkozunk. A gyerekeink, akik ugye másod unokatestvérek lennének, nem is ismerik egymást. Szétszóródtunk az ország minden részére.

...és temetésen kívül nem tudunk egymással találkozni:(

Szeretjük egymást, tudunk egymásról mindent, ami a családban történik és ennyi. Ilyenkor döbben rá az ember, mennyire jó lenne többet találkozni. Nem győztük kibeszélgetni magunkat.
Felvetődött egy unokatestvér találkozó, ahová a gyerekeink is eljönnének. Összeszámoltam, van 12 unokatestvér és a gyerekeink száma 20. Kiváló alkalom lenne, hogy megismerjék egymást a gyerekek.
Mi meg végre jól kibeszélgethetnénk magunkat.

Remélem összejön a találkozó. Nagyon szeretném.

11 megjegyzés:

 1. Mi senkiről nem tudunk semmit... Elszakadtunk a családtól. Valamikor gyermekkoromban kezdődött, sehová nem jártunk el, tőlünk is elmaradtak... Nekem hiányzik a nagy rokonság. :-)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagy rokonság megvan, csak éppen mindig mindenki rohanásban van. Az ország majd' minden pontján élünk, nehezen tudunk találkozni. Sajnos.

   Törlés
 2. Ismerős helyzet. És sajnálom én is nagyon, hogy így van. Gyerekkoromban a nagymamám fogta össze igazán a nagy családot, szoros is volt a kapcsolat, de mára tényleg csak a temetéseken találkozunk.
  A régi jó lagzik :)
  Talán tényleg kellene nekünk is egy nagy családi találkozót szervezni...jó ötlet :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk most Anya fogja már össze a testvéreket, Ő a legidősebb a lánytestvérek között, csoda informáltak egymásról, a családról, így tudunk mi is mindent, ami történik. Jó nézni Őket, ahogy szeretik egymást.

   Most mi is hajtunk erre a találkozóra, régóta dédelgetett tervünk már.

   Törlés
 3. Én már várom a beszámolót, kész ténynek veszem, hogy meglesz a találkozó.:)
  Mi is szerteszét vagyunk, anyai ágon legalábbis, apai ágon...ajaj, ki tudja, és ha hozzávesszük férjem családját is, ők ugyan körülöttünk élnek, mégsem mindennapos a találkozás...nem is olyan egyszerű a dolog.
  De láttam példát, ismerek családokat, ahol megtartják a találkozókat, és nagyszerű alkalmaknak bizonyulnak.
  Biztatlak, meglegyen nálatok is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Júlia, úgy legyen! Nagyon lelkesek voltunk/vagyunk, ha jó idő lesz (Tisza partra tervezzük, Gergelyiugornyán), beindul a gépezet:)

   Törlés
 4. Anonymous2/24/2013

  Orsy ,ez nagy-nagy szervezés : telekocsi s...Mert a mai világban a nagy távolságokból történő utazás öli meg ezeket.Ha tömegközlekedéssel megy 5 Ember 300km -t az 30 000Ft.Ha kocsival 300 X 50= Ft az csak fele .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, hogy nem olcsó mulatság bárhová is eljutni ebben az országban, elég sokat megteszem a 100 kilométereket akár szülőkhöz, akár a gyermekeinkhez megyünk.
   Azért mondjuk öt évben egyszer, nem lenne olyan nagy kívánság egy ilyen találkozó. Főleg ha megvan a vágy, az igény a többiekben is.
   Mindenesetre én nagyon szurkolok, hogy létrejöjjön.

   Törlés
 5. Telekocsi tulajdonképpen megvan mindegyikőnknél, mert ha jönnek a gyermekeink is, akkor már tele vagyunk:)
  Itt inkább az időpont egyeztetéssel lesz gond, mert ennyi embernél biztos, hogy mindig van olyan, ami egyiknek jó, a másiknak meg nem.

  VálaszTörlés
 6. Jó lenne, ha összejönne egy ilyen találkozó...

  VálaszTörlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.