2015. december 8., kedd

Mászkáltunk


...egy kicsit. Most már elég nagy a nyüzsgés hétköznapokon is, nem csak hétvégén.
Apró kis örömök érnek, naponta. Elég egy üzenet a lányaimtól vagy a barátainktól és már mosolyra görbül a szám.
Olyan sok gondolat motoszkál az agyamban...

A lányom üzenget a whatsappon, (érzem, nagyon vágynak haza most) hogy jaj de jó, ekkor meg ekkor már itthon lesz, a jó meleg ágyikójában alszik, másnap nyugisan iszogatja reggel a kávéját, miközben az anyuja már megcsinálta a reggelijüket.
Tervezi miket fogunk csinálni, főzni, sütizni, hogy fogjuk dekorálni az ünnepi asztalt, hogy fogja piszkálni a tesóját, öröm a köbön, hogy ünnep után maradnak még pár napot, tudunk utazni Szülőkhöz, ott is örömködni egy sort, húszan lenni egy szobában, egymás szavába vágva beszélgetni, nevetni, Anyánál a meleg cserépkályhához dőlni,  degeszre enni magunkat a sok finomsággal, jókívánságokkal elhalmozva Anyát, Testvért visszajönni és még egy kicsit ölelgetni a lányokat, sírni egy sort, ha elutaznak, még pár nap az évből, szerveződik a szilveszter nagy társasággal...aztán kezdődik egy új év, ki tudja milyen lesz, mennyi örömmel, bánattal, de nem baj ez, így van jól ez a körforgás.

Ezek ma esti fények.
5 megjegyzés:

 1. Te már felépítetted az egész ünnepet. De jó!!! Én még nagyon az elején tartok a tervezésnek, ahogy minden évben. Azért majd karácsonyra beérnek a dolgok..legalábbis remélem :)
  Szép így kivilágítva a város!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Katici, ha hiszed, ha nem: semmi konkrétum nincs még az ünneppel kapcsolatban :) se menü, se program :) de tudom, hogy a menü kialakul, összehozzuk, megcsinálom. Utazni szeretnénk mindenféleképpen, fontos, hogy otthon is legyünk, ilyenkor a Tesómnál van nagy összeröffenés.
   Szóval, körvonalazódnak a dolgok azért :)

   Törlés
 2. Jo volt elkepzelni azt, amit meseltel:)sok hasonlosag van benne, ha nem is a mostani eletemre jellemzo:)
  Szepek a fenyeid!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem úgy is lesz, ahogy szeretném. Ami már biztos, hogy hazajönnek a Lányok, aztán a többi meg kialakul.
   Sütés-főzés lesz, éhen tuti nem maradunk, az utazás meg az időjárástól függ, de nem hiszem, hogy bármi akadály lenne :)

   Törlés
 3. De jó nektek, hog van még hová menni! én már csak az emlékeimben őrzöm ezeknek a csodás karácsonyoknak a hangulatát. Igaz, mostmár én kerültem abba a korba, hogy nálunk jönnek össze a gyerekek. Nagyon szép és jó ez, de...... A régi nagyon hiányzik!

  VálaszTörlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.