2016. február 15., hétfő

Egy


...érdekességet láttam Katalin blogján, a Chapman-féle szeretetnyelv-tesztet. (Csak azért nem linkelem a blogot, mert zárt...)

Elhoztam ide is, hátha valaki nem ismeri. Én nem nagyon szoktam teszteket megoldani, mert soknál csak van egy sablon szöveg, amiről tudom hogy az úgysem én vagyok.
Ezt viszont érdekesnek találtam.
Ha van kedvetek, nézzetek utána Ti is :)

nekem ez jött ki....


25 megjegyzés:

 1. engedd meg, hogy szinkronizáljam:)))
  az, hogy neked "ez jött ki", azt jelenti, hogy a páros állítások során többnyire azokat az állításokat választottad, amelyik(ek) a minőségi idő fontosságát jelenti. Feltehetően azért tartod elsődlegesnek fontosnak a párkapcsolatban a "minőségi időt", mert azt igényled, hogy amikor együtt vagytok, csak rád figyeljen, ...ill. amikor kifejezed a szereteted, azzal fejezed ki, hogy az együttlét alatt kizárólag rá figyelsz (nem néztek közben tv-t, nem telefonáltok, stb...)közösen kirándultok, EGYÜTT csináltok valamit
  ez tehát az elsődleges.
  Hasonló fontosnak tartod (másodlagos szeretetnyelv), azt, hogy sokszor megérintsenek, illetve olyan apró kis szívességeket tegyenek, amiket kizárólag a kedvedért tesznek meg, egyébként nem csinálnák.

  A lényege ennek az egész bohóckodásnak, hogy ha mindketten kitöltitek, kiderül, kinek mi az elsődleges, mi a fontos, miért sértődik meg a másik olyanért, amit nem is sértőnek teszel, nem szándékos bántás pl. vagyis mi okoz olyan érzést a másikban, hogy elfogadják, szeretik....
  első látásra túl egyszerűnek tűnik, csak a kapcsolatok finomabb szövedékéhez nyújt eszközt

  VálaszTörlés
 2. érdemes a könyvét elolvasni, mert egy-egy hozzászólással nem sokra megyek ))

  vagy a neten utánanézni bővebben, ha nincs a könyvtárban épp bent a könyvei valamelyike. (nagyon klassz mert nem csak a házaspároknak írta le, hanem a gyerek-szülő kapcsolatban, sőt a magányosok szeretetnyelvéről is

  VálaszTörlés
 3. A KÖNYVÉVEL kellett volna kezdenem, bocsi

  VálaszTörlés
 4. Ezt ismerem, régen a könyvet is elolvastam, és teljesen helytálló.. könnyű amúgy kideríteni, hogy kinek mi a szeretetnyelve, hiszen az, amivel mi is szeretjük megajándékozni a másikat. Sok konfliktusnak a forrása az eltérő szeretetnyelv. Nekem a szeretetnyelvem a minőségi idő :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem ismertem, még csak nem is hallottam róla, ilyenkor tényleg örülök, hogy valaki kinyitja a szememet ezekre is!

   Törlés
  2. jaj, köszönöm, "Cirnyó", már megijedtem, hogy senki nem ismeri:)

   Törlés
 5. Katalin, nagyon köszönöm a kiegészítéseket, könyv formájában nem tudom mikor fogom elolvasni, a neten viszont rákerestem, ott elolvastam pld. ezt is: http://kristalycsakra.hu/index.php/cikkek-irasok/343-a-szeretet-5-nyelve-teszt

  meg ezt is: http://agape.punkosdi.hu/szeretetnyelvek-es-szeretettankunk

  és még fogok olvasgatni ezzel kapcsolatban.

  VálaszTörlés
 6. Hát... én is megcsináltam ezt a tesztet... :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szívből remélem a könyveit is elolvasod:))

   Törlés
 7. Megcsináltam én is a tesztet (Én se szoktam teszteket megoldani) és 33 lett nálam is a minőségi idő, 20 a testi érintés, 23 a szívesség, 17 az elismerő szavak, 7 pedig az ajándék.
  Tényleg érdemes egy kicsit tovább kutakodni a témában.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, érdekes. Per pillanat még csak a neten található írásokat olvastam el ezzel kapcsolatban, de megnézem a könyvet is.

   Törlés
 8. Tudtam, hogy van erről könyv, de nem olvastam még. Megcsináltam én is a tesztet, hát nem lepődtem meg különösebben az eredményen. Minőségi idő és testi érintés állnak az elején. Azt hiszem nálunk lányoknál ez elég általános. Ha jól sejtem férfiaknál az elismerő szavak kerülnek előtérbe, nekik általában ez különösen fontos.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megpróbáltam rávenni a férjemet, hogy csinálja meg, eddig hiába unszoltam, na ő aztán egy tesztet sem csinál meg :) kíváncsi lennék rá én is, neki mi jönne ki...

   A neten olvastam róla én is, de más lenne egy könyvet forgatva elolvasni.

   Törlés
  2. meg a "szívességek" pipulka

   Törlés
  3. Lehet, hogy az is, ebbe még nem gondoltam bele. Igaz, az én fiam pl. nagyon bújós még most kamaszon is, szóval neki valószínű a testi érintés is. De azt hiszem ez nem általános egy férfinál. :-)

   Törlés
 9. Köszi, kipróbáltam... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Katalin hívta fel a figyelmemet rá, Őt illeti a köszönet :)

   Törlés
  2. Palkó a könyvét olvasd el♥

   Törlés
 10. sajnálnám nagyon, ha csak szimpla tesztkitöltősdivé soványodna le, és nem ismernétek meg a könyvei alapján az alapgondolatát

  VálaszTörlés
 11. Én régebben olvastam a könyvet és segítségemre volt a megértésben. Katalinnál olvasva megcsináltam a tesztet, a minőségi idő került ki győztesen. Gyanítom, az arányok időről-időre változhatnak. Lehet, ha most kitölteném, már más diagram jönne ki.

  VálaszTörlés
 12. Most már tényleg nagyon felcsigáztatok vele! :)

  VálaszTörlés
 13. https://hu.wikipedia.org/wiki/Gary_Chapman

  akár a közeli könyvtárból

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! de már rákerestem az Alexandra könyvesboltban, meg is van nekik, megrendelem majd online.

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.