2016. március 13., vasárnap

Csak azért,


....mert annyira szeretem.

Egy csokor tavasz tőlem, Nektek.


Elhervadóban a krókusz...


ez az egész nárcisz kb. 10 cm magas - kis törpikeEz a sok ibolya kint van a járda mellett, a kerítés tövénél


14 megjegyzés:

 1. Ez a piros tulipán? Nekem az igazi (értsd a tavalyi) hunyor most kezd virágozni, az újak meg még mindig. Új felfedezéseim ők, de nagy kedvencek. Élmény ennyi virág közt élni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a legkorábbi tulipán, úgy hívják: pinoccio tulipán. Hogy miért ez a neve, nem tudom, nem látom a hosszú orrát :)) ez egy kicsi fajta, nem magas, szépen bokrosodik, csodás mert korán nyílik.

   A hunyor szintén egy csoda, majd két hónapig nyílik, nagyon szeretem.

   Ilyenkor a legszebb a kertem, rengeteg tavaszi virágom van, még ezután jönnek a jácintok, még a nárciszok zöme is most fog nyílni. Aztán a gyöngyvirág...óóó, csodaszépek no! :))

   Törlés
  2. Mindig látok, tanulok valami újat. Itt a föld nagyon vizes volt, most még jobban. Soha nem tudunk rámenni? Utaztunk, elnéztem a vonatból az ország közepe felé minden zöld volt, felénk még barna.

   Törlés
  3. Ahogy mentem-jöttem a vonattal, meseszép volt a sok zöld és barna földparcellák látványa. Annyira harsogó zöld, amilyen csak tavasszal tud lenni :)
   A hatalmas vízfoltokról már nem is beszélek...mindenütt állt a víz a földeken...

   Törlés
 2. KÖSZÖNÖM!!! Ó, mennyi szépség! Mindig ott ülnék fölöttük, melletük. Nálatok már igazi tavasz van!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahol a tulipán és a korai nárcisz nyílik, az déli oldal, északról meg védi a ház, ezért pompázik ilyen korán ott ez a sor. De nagyon mocorog már minden, ha kisüt a nap, ezerrel igyekeznek megmutatni magukat a tavaszi virágok :)

   Törlés
 3. Mennyi szépség nyílik már nálad!:) Én sokkal délebbre vagyok, de tulipán még nincs, ibolyából is csak a rózsaszín, primulából meg a piaci, amit most ültettem ki, de azt mondják, jön a fagy...:( Gyönyörű a kertecskéd!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Tiffanylda! Örülök, hogy látlak! :)

   Úgy veszem észre, évről évre egyre korábban bújnak ki és nyílnak a tavaszi virágok, a sorozatos enyhe telek miatt. De volt már, mikor 10 centis hó takarta be a tulipánokat...
   Ez egy nagyon korai fajta tulipán, az 'igaziak' még nagyon bimbós állapotban vannak :)
   Primulát én is ültettem most ki, amit a piacon vettem, nem lesz annak semmi baja, ha jön rá egy kis fagy. Kint sokkal szebben virágzik, mint bent a meleg lakásban.
   Köszönöm szépen :)

   Törlés
 4. Oo. En is Koszonom !! gyonyorusegek...mi Meg igen messze vagyunk ettol...de majd jovok hozzad addig:)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gyere csak gyere! hozom én a friss tavaszi virágokat, úgysem tudok én sem ellenállni neki, hogy megmutassam Nektek is :))

   Törlés
 5. Gyönyörű a kerted és már meg is kapáltad, tip-top minden, győzlek csodálni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. áááá, csak itt az első kertben van megkapálva, amit látnak az utcáról :))) nem is lehetett volna a többit, nagyon vizes volt még ez is, csak kínlódtam, míg megkapirgáltam egy kicsit a sok dudvától. Úgyhogy nincs semmi tip-top :))

   Törlés
 6. Köszönöm, ez most jól esett! :)
  Nálunk éppen hó esik :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? :) itt eső, egész nap...brrrrrrrrrr...

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.