2016. április 24., vasárnap

Ezért


...nem győzöm pótolni a vizet a madarak itatójában...Az a szerencséje, hogy imádom.
(A fotók pénteken készültek.)

Ezt csak azért, mert szép...

18 megjegyzés:

 1. őK IS IMÁDNAK FÜRDENI, tÉNYLEG SZÉP, NEM IS LÁTTAM MÉG ILYENT.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nagyon sok rigó van a környékünkön, szerintem csak én rakok ki ilyen fürdési, itatási lehetőséget nekik, úgyhogy elég sok jár ide, de nem bánom, szeretem :)

   Törlés
 2. :) cuki!!!!!Nálunk is fürdenek,nagyon élvezik.
  Csodás ez az ibolya!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nyáron sorban állnak a madarak itt, a rigó az elzavarja mindet, ha ő áll bele :))

   Törlés
 3. Sajnálom, hogy nálam nincs ilyen madárfürösztő, mert a macskák miatt az okos rigók nyáron elkerülik az udvaromat. Télen, ha a cirmosok bent vannak, akkor azért nagy havazásban elfogadják az ennivalót, tudják, nincs félni-valójuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt most nem nagyon van macska a környéken, egy időben nagyon sok volt, mikor a szembe szomszéd néni meghalt, a macskái amit fialtak mind megmaradt, de aztán elkoptak valahogy, ma már egy sincs belőlük.

   Törlés
 4. De jó... ó, irigyellek. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerencsére sokan vannak, szeretik a helyet, a szomszédos kertekben a tujákban fészkelnek.

   Törlés
  2. Mióta ezt láttam, lavórtartót vadászok. Sajnos, eddig sikertelenül... :-)

   Törlés
  3. valamikor nagyon régen volt egy hétvégi kertünk, amikor azt vettük, az előző tulaj hagyta ott, így került hozzánk. Mikor eladtuk, nem sok mindent lehetett hazahozni, mert "jó emberek" majdnem mindent elloptak a kis házból, ez nem kellett nekik...

   Törlés
 5. Hú de boldogan lubickol. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon! ha elkapok így egy-egy pillanatot, még én is nevetve nézem, olyan önfeledten tud lubickolni :)

   Törlés
 6. Névtelen4/25/2016

  Jó itató mert jól látják a macskákat,ha lehet még egy kicsit emelj a magasságán ,és akkor még macskabiztossab lesz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nem nagyon tudnám megemelni, talán egy-két téglára tehetném még, ez egy régi háromlábú mosdóállvány. Egyébként meg nem nagyon van macska a környéken.

   Törlés
 7. Névtelen4/25/2016

  Kevesebb gondod lesz vele és folyamatosan működik , a madarak is örülni fognak neki, ha egy egyszerű megoldással tökéletesítesz rajta. Öt vagy tíz literes műanyag ballon ,aminek a kupakjába egy akkora lukat kell fúrni,hogy egy 1-1,5 méteres locsolótömlőt bele lehessen szorítani.A tartályt feltölteni és megfordítani a kupakkal lefelé, és felkötni arra a deszka kerítésre az itató mellé. A cső nyitott végét a maximális vízszint alá kell vinni egy centivel ,például hozzákötözni egy féltéglaszerű kavicshoz a csövet ,és amikor ez az egy centi vízmagasság elfogy ,újratöltődik az itató. Remélem érthetően írtan le ? Itt van egy segítség az itató működési elvéről,az öt literes befőttesüveg variációra gondoltam .http://www.ru.all.biz/hu/baromfi-itato-berendezesek-bgg1084804

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Figyi, minden nap öntök bele friss vizet nekik, kibírom, az elhasznált vizet meg a növényekre locsolom, úgyhogy nem gond ez nekem.
   A befőttes üveg vízzel tele már nehéz, gond lenne felkötözni a palánkra, műa. flakonnal jobban megoldható lenne, de ezt inkább csak akkor használnám, ha elutaznánk egy hétre pld.
   De azért köszi a tanácsot!

   Törlés
 8. Ügye milyen édesek?Nálunk elég sok rigó van... nem is tudom hány fészek van... ma az egyik pár az etetőhöz hívta a három picijét, amik nagyobbak voltak a szülőknél...és úgy etették ami leesett a földre magok, meg láttam kukacokat is húzott ki a földből... Maguk is eszegettek már.. és nem féltek a Cicától sem... nagyon bátrak...Napokba rozsdafarkút láttam fürdeni... még sosem mert ilyen közel jönni hozzánk, pláne az etetőből is csipegetni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, hogy Te is nagyon szereted őket :) igen, már láttam én is itt fiatal rigókat, a mi tujánkban nem láttam hogy fészkelnének, lehet túl közel van a házhoz s nem szeretik, bár valamelyik évben meg a rácsra felfuttatott borostyában fészkeltek, az sincs messzebb a háztól.
   Nagy örömömre ismét fészket rakott a rozsdafarkú a terasz gerendáján :) remélem a verebek nem üldözik el őket.

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.