2016. április 27., szerda

Micsoda kontraszt!


A fotó az idokep.hu oldaláról készült képernyő mentéssel.


12 megjegyzés:

 1. Mivel szépek voltak a paradicsompalántáim - hát én már kiültettem őket. Most minden este újságpapír+fólia-csomagolás be és reggel ki. Remélem épségben átvészeljük ezeket a hideg éjszakákat, bár szerintem nálunk nem ment 0 fok alá...(eddig)
  Hiába no, az április az április. Bolond....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hetek óta csucsujgatok paprika palántákat tejfölös poharakban, még szerencse, hogy a múltkori meleg napokon nem ültettem ki, mert most nézhetném...de ahogy elnéztem az előrejelzést, a jövő hét sem kecsegtet túl meleg napokkal.

   Jah, nem hiába mondják, hogy bolondos április, de most tényleg az.

   Törlés
 2. Akkor ezért érzem magam úgy,mint akit kicsavartak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ideér a hideg hamarosan, átmeneti állapot ez itt is :) holnap már nem lesz ilyen jó idő...csak egy kis eső, no az nagyon kéne, csontszáraz minden.

   Törlés
 3. Mi is a kék zónában vagyunk, de nagyon.... brrrrr. Ma reggelre a tulipánok fehérek lettek, a hó belepte őket. Az orgona meg úgy döntött, hogy ő még fázik, ki sem bontotta a szirmait.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem lehet megszokni ezt az időjárást. Kikészítenek ezek a hatalmas ugrások a hőmérsékletben...

   Az orgonám már elvirágzott :( a fehér még tartja magát, igaz az az északi oldalon van, azt nem égette le a múltkori hőség. A szélvihar viszont ezernyi apró kis virágot szaggatott le róla, borítva volt a ház eleje vele.

   Törlés
 4. Igen, megfagyunk... :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tegnap kint kerteztem, de derékmelegítőtől kezdve, vastag pulóverig minden volt rajtam, igaz nagyon fújt a szél is :)) és kellett...ahhoz képest, hogy a múltkor már rövid gatyóban nyírtam a füvet...

   Törlés
 5. Nem hiába vagyok egész héten olyan, mint a mosott kaki. :-D
  A mi csücskünkre 0-át írt, de kevesebb volt. Deres volt reggel 8-kor. Többen is panaszkodtak, hogy lefagyott nekik a krumpli, szőlő, barack. Még falun belül is különbségek voltak. Én nem láttam kárt a kertben, de majd kiderül.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Foltokban fagyott itt is, az udvaron a fű egy része deres volt, a másik nem, a teraszon is az egyik virág megfagyott, a másik nem.

   Drága lesz a gyümölcs, ha sok helyen volt fagykár...

   Hamar kiderül az a kertedben, ha kárt tett benne a fagy, mert lefeketedik a levele.

   Törlés
 6. Április 22-én volt a templomi esküvőnk. Erdei kápolnában tartottuk a szabad ég alatt. Jött a tavasz, majd az esküvő előtt 1,5 héttel sorozatos zápor. Minden nap 20-szor néztem az időképet, mindig mást jelzett. 22-e volt az utolsó gyönyörű és meleg nap, azóta nagyon ki kell fogni. :)) Boldog voltam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha olyan gyönyörű volt a templomi esküvőd is, mint a óceán parti, akkor megértem a boldogságod okát :) Gratulálok itt is, most is :) ❤️

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.