2017. január 28., szombat

Az egyik...kosztosom.
Nagyon óvatos madár. Ahogy kinyitottam az ablakot, hogy lefotózzam, rögtön elugrált az almától, majd fel is repült a szilvafára.
Olyan kis szépség :)
Én őt fenyőrigónak néztem/nézem, remélem tényleg az :)
14 megjegyzés:

 1. Utánanéztem,tényleg fenyőrigód van.:) Hú,de jó neked!!!!Milyen nagy tél van felétek!Gyönyörű!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye milyen aranyos? Utána még egyszer visszajött, de nem tudtam lefotózni ismét 😏 tél, az van...😊

   Törlés
 2. Októbertől kinn vannak a gombócok, magvak, és egy madár sem jön :( Pedig a hangjukat hallom... lehet, már korábban is elsírtam ezt a bánatom... nem tudom, miért nem jönnek...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg nem győzöm venni a fekete naprát, igaz a zömét a verebek zabálják meg, de legalább a cinege is eszi. A gombócok is fogynak.
   Nem tudom miért nem mennek hozzád, lehet egyszerűen nem látják meg.

   Törlés
 3. http://koncztibor.blogspot.hu/2017/01/mikepercs-jegviragok.html jó blog, madárfotókkal, én is fenyőrigónak gondolom. Tudod, nálunk a cinegéket látom az etető, nem értem, akkor hogy kerül a mag a földre? Felrepülnek rá verebek és lelökik? Itt is sok a veréb, zavarom is el őket, hiába.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ohh, de jó madárfotók vannak az ajánlott blogon! :) köszi az ajánlást!

   Persze, a verebek kiszórják a magvakat, itt is merő mag/maghéj az etető alja, de onnan is felcsipegetik. Szélmalomharc elzavarni a verebeket, visszajönnek úgyis.

   Pont most olvastam egy hírportálon, hogy ellepték az egyik lakótelepet a fenyőrigók, nem mindenki örül ennek, mert a kocsikat telepiszkítják.

   Törlés
 4. Igen-igen az lesz, egy szép kövérre hízlalt példány :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ellepték a környékünket is, reggel óta a környező fákon tanyáznak. Ők már éreznek, tudnak valamit? :)

   Törlés
 5. Az egyik magyar oldalon olvastam valamit roluk, sokan vannak Debrecenben, azt hiszem ez volt a cikk cime. Nem lehet nem szeretni oket.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, több portál is hírül adta, vannak itt a városban valamilyen bogyós fák, annak a terméseit eszik. Tényleg hatalmas csapatokban szállnak, tegnap reggel itt is voltak a környéken, de csak pihentek vagy nem tudom mit csináltak, mert ezeken a fákon nincs semmi bogyó.

   Törlés
 6. Én is csak azt tudom írni, mint Palkó - alig van idén forgalom a madáreleség körül. El nem tudom képzelni az okát. Ilyen szépséges kismadaram nekem még nem volt, zömében cinkék, verebek járnak ide és rengeteg feketerigó - már amikor....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a fenyőrigó nagyon ideszokott, itt üldögél a fákon, időnként eszi az almát, szóval elvan :) Hideg, havas teleken több fajta madarat látok én is, mint enyhe időszakokban.

   Törlés
 7. Én is megerősítem, hogy fenyőrigó. :-) Érdekes, az enyém csöppet se félénk, itt ugat, rohangál az udvarban Huba, de ő falatozik az alacsony kis bokor ágain.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, azok :) tele van velük a város.

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.