2017. február 3., péntek

Ilyen


...a kertünk, udvarunk. A füves rész ami kilátszik, rálépve olyan mint a szivacs, simán elmerült a papucsom.
(Muszáj hátramennem, ott van hátul a sarokban a madáretető hely)
De nem baj, enyhült az idő, sokat jelent, iszonyat sok gáz elment januárban: 500 m³. Nem is tudom mennyi lesz a gázszámla, de hatvanezren jóval felül.

Már annak is örülök, hogy nem kell a nagy hó- és jégtaposó csizmában járni, ma már elég volt a kis bokacsizmám. Nem kell vastag pulóver a kabát alá, nem kell végre atléta (nagyon nem szeretem) de a hideg miatt muszáj volt felvennem, előkerült a könnyebb sál, sapka.
Szóval már jobb egy kicsit. 😊

Vetőmagvak beszerezve, igaz azt mondtam tavaly, semmit nem vetek az idén, de ááááááá, bennem van a tenni vágyás, tudom hogy úgyis megcsinálom, mint már sok éve mindig.
Persze arra még legalább másfél hónapot simán várni kell, volt már mikor március 15-én minden el volt veteményezve, de olyan is,  hogy csak április közepén lehetett rámenni a földre.

Várok, türelmesen 😀

12 megjegyzés:

 1. Én már kiütöttem magam. A telek lejtős, olvadni kezdett és folyni a víz, s nem mindenhol olvadt fel, ahol már folyni akart a víz. Utat kellett csinálni neki. 14 fok van, délelőtt úgy szédültem, hogy csak na. De legalább jó idő van!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira meleg azért nincs nálunk, de már a plusz foknak is örülök, itt csak 6 fok van, és legalább nem esik az eső.
   Sajnos a mi telkünk elég mélyen van, nincs lefolyása, itt csak lefelé mehet a földbe. Szerencsére nincs még magasan a talajvíz, tavaly február-márciusban szó szerint ásónyomnyira volt.
   Lassan enged a föld fagya, már nincs annyi víz, mint tegnap volt, lassan eltűnik, ha nem jön rá újabb eső.

   Törlés
 2. 14 fok erre is, annyira nagyon jó volt a mai nap. Ízelítőt kaptunk a tavaszból :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Láttam az időképen, hogy nagyon jó idő volt felétek, kicsit irigykedtem is :)

   Törlés
 3. Ide meg atjott a hideg:)helyet cserelt szo szerint:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. kiszámíthatatlan, nem lehet tudni egy hét múlva milyen idő lesz itt is, csak találgatnak :)

   Törlés
 4. Itt is hasonló a helyzet, csak hófoltokkal tarkítva. Hólapáttal lapátolom el a vizet a bejárati ajtó elől. :-D Ahhoz képest, hogy kedd reggel behavazódtunk, most tiszta tavasz van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt annyira nem kényeztet el bennünket az időjárás...egész éjszaka esett, zord-mord hideg volt ma is. De már fél lábbal is kibírom :)

   Törlés
 5. Fagyott a föld,és nem tud leszivárogni a víz...Mindenütt mennyi víz és sár lett...Mi talicskáztunk szombaton,mármint Apa... dagasztotta a sarat, de sürgős volt a munka,szegény megérte tolni a taligát....Alex állt Apával szembe és látta hogy szépen süllyed a lába, bokáig merült el...Erre még este esett eső...viszont kárpótolt a mai szép idő bennünket... Egész nap ragyogott a nap....Szép hetet!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez az, itt is az a baj, hogy nem olvadt még ki a föld fagya, nagyon nehezen szivárog le, bár már mostanra eltűnt a víz, de a szuttyogó hang a fűben érződik, főleg úgy hogy egész éjszaka esett, meg délelőtt is, a napot csak késő délután láttuk úgy fél órára...

   Köszönöm Vera, úgy legyen, Nektek is :)

   Törlés
 6. Remélem javult a helyzet az elmúlt napok alatt....de azért még nem gondolom, hogy itt a tavasz.Igaz, a meteorológiai jelentések teljesen megbolondítják az embert - egyik nap nagy havazást, másnap melegfrontot és esőt ígérnek. De a február azért még - jogosan - téli hónap, eshet akár a hó is...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mire úgy ahogy elszivárgott a víz, akkor jött az egész napos eső, majd estétől a reggelig tartó havazás.
   Most olvad, nagyon is, rohamosan esik össze a hó mennyisége, ezzel együtt nő a tócsák felülete :)

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.