2017. március 29., szerda

Márrajz: internet
...messziről láttam, hogy a Nagytemplom melletti Rossmann sarkánál álló hajléktalannal beszélget egy kopasz fiatalember, majd pénzt tett a férfi kezében szorongatott rongyos baseball sapkába és elment.

Pont akkor értem oda, mikor a hajléktalan kivette a pénzt a sapkából, megnézte s ahogy tovaléptem még hallottam a motyogását:

- A franc egye meg a pofáját, csak egy kétszázast adott...

Mit is mondjak...inkább semmit.

6 megjegyzés:

 1. No comment. Tudod, az igazán rászoruló minden fillérnek örül. A fiam támogatott egy nőt, a fia kirakta, a végén mér nem tudott mit követelni. A barátja anyja befogadta, meglopta.Felajánlottak neki vidéken egy családnál helyet gondozás fejében, csak nem megy ő vidékre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is tudom mit várt, hogy mennyit ad neki a fiatalember? tényleg örülni kéne minden forintnak, hogy vegyen belőle magának valamit.

   Ma reggel a Fórum környékén - csak akiket siettemben megláttam - 15 hajléktalant/lumpen elemet számoltam meg...csapatostól állnak, cigiznek, kéregetnek, szemetelnek. Már rendőrök is állnak ott néha, de addig tart csak a visszatartó erő, míg ott vannak, ha elmennek pár perc alatt visszaszivárognak.

   Törlés
 2. Nem lehet mit mondani valoban..en magam is jartam mar hasonloan..elegge leszoktam az adakozasrol eppen ezert.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az utóbbi időben már én is hasonlóan gondolkodom az adakozásról...

   Törlés
 3. Én soha nem pénzt adok. Bemegyek a boltba, (többnyire van ilyen lehetőség) és veszek élelmiszert. Az más kérdés, hogy tudom, nem ételre kéreget....Bár volt már rá példa, hogy amint kivette a felvágottas zsemlét a zacskóból, azonnal lenyelte a felét....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Volt egy idős hajléktalan a piacnál, annak mindig péksüteményt vettem, hálálkodva elfogadta, de már régen nem látom ott.
   Pénzt már az utóbbi időben nagyon ritkán adok.

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.