2017. április 18., kedd

Gyűjtögetem


...már egy jó ideje a fotókat a telefonban.
Az első öt fotó még a hétvégéről...
az autópálya mellett hatalmas táblákban virítanak az almafák

meg sem metszették őket :(

Ezek már itthoni képek, a múlt hétről...nyílik az orgonám, sokkal kevesebb van rajta, mint az elmúlt évekbenfehér is van...
májusfa, hát nem gyönyörű?


21 megjegyzés:

 1. Hm, számomra a legfinomabb az orgona illata... :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez még egy régi fajta, a halványlila. Már akkor is itt volt, mikor elkezdtünk építkezni ezen a telken. Mi lassan 27 éve lakunk itt, tehát min. 30 éves az a bokor. A fehéret jóval később ültettem, az kb. 8-10 éves, már nem emlékszem rá mikor vettem.

   Törlés
 2. Azt terveztem kérdezni,hogy : mit gyűjtögetsz te drága? :)
  Mesebeli virágpompa!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mamka, fotókat gyűjtögetek a gépen, járkálásaim során amit lefotózok és utána majdnem el is felejtkezek róla :)

   Törlés
 3. Mind csodalatos, azok a szinek..de az orgona!!!ide erzem az illatat:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A halványlila illatosabb, a fehér nem annyira :)

   Törlés
 4. Micsoda gyönyörűséges fotók! De jó volt nézegetni őket!
  Imádom az alma-, köretfa virágokat, a bódító illatukat! Nekünk is van bőven belőlük a kertben (11+5), imádom őket. Sajnálom, hogy most nem tudom igazán kiélvezni a hideg esős idő miatt.
  A fehér virágaid pompásak! Az a májusfa tényleg gyönyörű!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A közeli fotók az almafa virágáról otthoniak. Megszámoltam most, hét almafája van már csak Anyának a 80-ból :( Minden kertben ezt csinálták már Szabolcsban, kivágták a fák zömét :(

   Ilyenkor a legszebb a természet, nem győzi hangsúlyozni az ember...

   Törlés
 5. Micsoda szín és illatkavalkád! Tényleg a csodák csodája a tavasz!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most lerendezi az időjárás ezt a színkavalkádot, meg mindent :( itt még nem is annyira szörnyű a helyzet(per pillanat...) de néztem a képeket az ország más tájairól, hát elkeserítő. Itt "csak" eső esik...

   Törlés
 6. Tarts elégedetlennek, de fehér orgonáink vannak, s a lila nekem hiányzik, nekem az az orgona. (Nem mintha ezek nem lennének szépek, s idén nagyon gazdagok is.) Gyönyörű virágos tavaszt varázsoltál ide.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tartalak elégedetlennek, mert nekem is ez az igazi, ez a régi fajta lila. A színével, az illatával, a szívósságával.

   Törlés
 7. Öröm nézni a képidet ! "Illatosak" :-)
  Az almafákat (nem értek hozzá) meg kellett volna metszeni ? És ha nem metszették, az mit jelent ? Gazdátlan ? Ne aggódj az alámát majd lelopják róla....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meg bizony Fodorka, meg kellett volna metszeni. Vagy nem volt rá idejük már, vagy egyszerűen nincs rá ember. Ez teljesen kézimunka, géppel nem végezhető és sajnos nincs munkaerő aki elvégezné meg a másik az, hogy azért érteni is kell hozzá. Van annak gazdája, hatalmas táblák vannak ott az autópálya mellett, ősszel nagyon sokáig le sem volt szedve, eszméletlen sok lehullott alma volt alatta :( Ugyanaz a szitu volt akkor is: nincs ember a szedésre, ez nagyon nagy probléma volt sok gazdánál Szabolcsban.

   Törlés
  2. Tudod, nem értem a világot. Akkor most munkanélküliség van ? vagy csak munkaundora van az embereknek ? Vagy a legegyszerűbb felvenni a segélyt és közben panaszkodni ? Hogy van ez ???

   Törlés
  3. Már ott tartunk, hogy nagyon sok területen munkaerőhiány van. Vidéki viszonylatban meg az a baj, hogy míg tartanak az idénymunkák, rendeben van, elmegy dolgozni, megfizetik érte, tényleg megfizetik, de ha vége, akkor mit csináljon a továbbiakban? így aztán maradnak a közfoglalkoztatásban, az legalább biztos, meg gyakorlatilag semmit nem csinál érte, nem kell egész nap almát, szilvát szedni, vagy éppen kapálni/dohányt törni a dohánytáblákon.
   Meg aztán, a segélyért, a családi pótlékért meg tényleg semmit nem kell tenniük. Szívesen leírnám ide, mit mondott egy etnikumhoz tartozó ember a polgármesteri hivatalban az egyik ismerősömnek, de nem nagyon bírja a nyomdafestéket...de tudod mit? megpróbálom illendően.
   Mondták neki, hogy lenne munka egy közeli üzemben.

   - Csókolom a kiskezsit, minek dógozzak én, megélek én a f.....ból is. (Volt vagy nyolc gyereke...)Az azok után kapott segély és családi pótlékból. Már minek is dolgozott volna?...

   Törlés
 8. Annyira- de annyira szépek...és a nagy nézésben csak a fehéret láttam..és ahogy Anikó írt is róla... rögtön Anyu ugrott be a fehér imádott orgona fájával, ahogy álltunk a fa előtt átölelkezve...Szemem előtt van...Liláról is írtatok, én meg az esőbe gyorsan fotókat készítem a kis fáról ,ami harmadszor újítja magát...Erre most látom a liláról is van szép fotó... Na nem baj... majd mutatom...Köszönöm a szépséges fotókat!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan kedves virág az orgona is, persze erről is a falum jut eszembe, minden háznál volt szinte orgonabokor. Ma már nem divatos ugyebár. Én szeretem, még egy sötétlilát szívesen ültetnék.

   Törlés
 9. Majd almát küldhetsz arról a sok fáról, pótolandó az enyéimet! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Írtam nálad is, hogy idaredet kérsz vagy jonathánt? :))

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.