2017. április 28., péntek

Öreglányok


Nagyon-nagyon tetszik, és ilyenkor arra gondolok: nincs itt még veszve semmi 😁

forrás

A kedvenc mondatom: “A KORODHOZ KÉPEST TÖK JÓL NÉZEL KI.” Ilyenkor aztán legszívesebben sikítanék, de mivel ezt mindenki bóknak szánja, csak bárgyún mosolygok. Melyik koromhoz? Az ókorhoz képest? Bakfitty.


Na jó, először is tisztázzuk, ki az öreglány? Ugyebár mondhatjuk, hogy akinek az évei száma elérte a minimum 50-et. Vagy 60-at? Csakhogy ez is relatív, mert a múltkor is utánam szólt egy néni a boltban, hogy “Fiatalasszony!…” Nna, ez mindjárt jobban hangzott, hiszen hozzá képest még fiatal vagyok. El is határoztam, hogy inkább ezzel a korosztállyal fogok barátkozni, nem a 40-es barátaimmal, mert onnan már semmi jóra nem számíthatok. De félretéve a viccet, tényleg, ki az öreglány? Én bazira nem érzem magam annak. Nem is élek úgy. Viszont van 30 éves ismerősöm, aki nem jár sehova, férjhez ment, szült, letudta az életfeladatát,  megállapodott és pont. Öregebb, mint én.


Nyilván nem attól leszek fiatal, hogy rózsaszín tütüt aggatok magamra pár tonna sminkkel, és nyomulok a diszkóban, ettől csak roppant röhejes leszek. De azért az nagyon jólesik, amikor azt mondja nekem az a drága úriember, hogy “gyönyörű vagyok” és nem teszi hozzá, hogy a “koromhoz képest”. Csak úgy, gyönyörű. De azt is jó néven vettem, amikor a húsvéti locsoláskor a fiam korú srác meglocsolt, hogy el ne hervadjak és hozzáfűzte, hogy …”bár te mindnyájunknál fiatalabb vagy.” Néha pont így érzem. Na jó, egy plasztikai sebész sokat tudna lendíteni az ügyön, de belül még frissnek érzem magam. Nyilván nem vagyok olyan ropogós üde, mint a hónapos retek, de egy jó kis zamatos érett paradicsom se kutya.


És láss csodát, léteznek olyan pasik, akik nem a dögös feszes macákra buknak, hanem értékelik a szellem és a lélek fiatalságát, ami azért kiül az arcunkra is. Ott csücsül a ráncok között és azt bizony egyik menő kozmetikum sem tudja odavarázsolni. Látod, hogy régi a holmi, de mégis olyan vonzó. Vannak ilyen napjaim is. Olyan ragyogó napok, mint amikor például egy másik fiatal  barátom azt mondja, hogy százszor jobban vonzza ez az érett, mosolygós bölcsesség, mint az üres fejű porcelánbabák. Azokkal nem lehet beszélgetni, mert még nem tudnak semmit. Nem lehet szeretkezni, mert állandóan résen kell lenni, hogy nem akarja-e magát felcsináltatni és elvetetni. Akivel nem lehet ilyen felhőtlen, szellemes, nevetős kalandokba beleugrani követelések nélkül. Hátsó szándék nélkül. Ezt jó hallani, még ha nem is feltétlenül igaz. Nekem is van szemem. Meg tükröm. De azért részben egyetértek. És remélem, hogy sokan gondolják így. A fiatalság belül lakik.
Azok a pasik, akik nem csak a szexre utaznak a nőkben, szerencsére értékelik, ha benned lakik. Szóval fel a fejjel öreglányok!

16 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszett:))
  Tavaly a naplomba le is irtam , abba amit kezzel irok..csak ugy tankoltam es a masik a boltban harmincas pasi odajott es kozolte gyonyoru vagyok:D persze nem mondtam el itthon, mert valojaban nem jelent semmit de megis kihuztam magam:D
  A ferj es a gyereked ha mondja egy ido utan ugy erzed kotelezo,csak abbol ered,,persze ez sem igaz igy.Szoval neha neha jol esik ha az embert meg mindig eszreveszik nokent is,nem csak feleseg, anya..mert ilyenektol is no egy No:)

  puszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, hogy jólesik egy elismerő pillantás, mondat idegenektől is. Bár én nem nagyon tudok mit kezdeni a dicséretekkel, zavarba jövök tőle :)
   Hidd el, a férjed, gyereked sem "kötelességből" mondja, benne van az a tekintetükben, hogy komolyan gondolják, mondják.

   Törlés
 2. Jót nevettem. A végén.Az uram minden 40 felettit vénasszonyoz. Nem rosszból, ez a titulusunk. Amúgy az egyéniséget én legalábbis többre értékelem az üres szépségnél, viszont annál már csak a lelki rútság zavar jobban, meg a butaság, de az aztán nagyon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bírom nagyon, ha olvasok egy híreket valahol és a 35-40 éves nőket középkorúnak írják. Igazság szerint tényleg a közepén van a korának, de valahogy mégsem állja meg a helyét a valóságban, mert ezzel a titulussal már idősnek képzeli az ember.

   A butaság, a primitívség, az irigység nekem is a halálom...

   Törlés
 3. Nagyon igaz amit irtal, mert sajnos a legtobb fiatal olyan ures belul.... Nekem peldaul mindig oreg baratnoim (1 ferfi is:))) voltak, olyan 60 koruliek. Egesz mas a gondolkodasuk, veluk ertelmesen lehet beszelgetni. Es van egy 75 eves is, aki kepzeld allitom, hogy fiatalosabb mint en, testileg-lelkileg. :) Egeszen feltoltodok amikor talakozunk :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ohh, hát persze hogy vannak ilyen agilis emberek! :) nagyon csípem az ilyen személyeket, olyankor mindig elszégyellem magam, hogy én nyavalygok ezért-azért, nekik meg hangjuk sincs, pedig biztos tudnának panaszkodni, de nem teszik.

   Egyszer régebben egy túrán jött velünk egy idősebb nő, nem ismertük, akkor volt először velünk. Az utolsó kilométereket róttuk, már minden bajunk volt. Szóba elegyedtünk vele, kiderült hogy 77 éves! és előtte héten egy hetes zempléni túrasorozaton vett részt, tehát minden nap túráztak.
   Süllyedtünk mindannyian, meg sem szólaltunk a túra végéig, nem volt több nyöszörgés :D

   Törlés
 4. Nagyon tetszenek a képek! Szuper "nyanyák". Én is ilyen akarok lenni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó is lenne végig vagánynak megmaradni :) én is szeretném.

   Törlés
 5. Testünknek, lelkünknek kell néha az elismerő bók. Nem csak a fizikai valónkhoz, hogy jól nézünk ki, de ez az elsődleges. Sokszor elég a jó szó egy jól sikerült ebédhez, agy a lakás csinosításához.
  Nekem van egy ismerősöm aki már 16 évesen is öregasszony volt gondolkodása, felfogása végett, egy csepp huncut női báj nem szorult belé

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Juci Ká, sokszor egy pillantás is szárnyakat ad, mert abban benne van minden, amit mondani szeretne. Főleg ha utána ki is mondja :)

   A túrázásaimmal, a biciklizésekkel, az öltözködéssel már így is kiverem pár embernél a biztosítékot, mert hát ez nem olyan szokványos. De nem érdekel, nekem ez a jó, így és ettől érzem jól magam, a többi nem számít :)

   Törlés
 6. A kulcs-mondat: "A fiatalság belül lakik." EZ a lényeg. Mert lehetsz ráncos, ősz, kissé "duci" - de ha a lelked, a gondolkodásmódod fiatalos, akkor valójában fiatal vagy. És nem számít mit gondolnak mások, az a fontos, te mit érzel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én már ezzel nem is törődök, hogy mit gondolnak, mondanak mások, ha nem ilyen lennék, mint amilyen vagyok most, már régen bekattantam volna, elég ha rágondolok pár ismerősöm életére.
   Engem megölne az a szürkeség...

   Törlés
 7. Köszönöm ezt a bejegyzést, nagyon megmelengette a lelkemet, a húgomnak is elmeséltem (amikor írtad, már akkor olvastam, de csak most jutottam ide, hogy írjak is :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na ugye, hogy sokan érzünk így?! :)

   Törlés
 8. Jajj, ettől én is falramászok.. meg attól is, hogy a barátnőm közölte velem, hogy én középkorú vagyok a 42 évemmel... ez a nanemááá!
  Amúgy a korom szó jelentése: Fekete vagy feketésbarna ragadós test, mely a tűzből kifejlő füsttel magasra száll, s az érintett testekhez ragad. Ami vastagabb és sűrübb benne, az alábbi testekhez tapad, és kérget képez, a finomabb részek pedig fölebb repülnek és porhanyósak. Köz nyelven koromnak mondják a féligmeddig égett és kialudt fát, és szenet. Fekete mint a korom.
  Ergo a koromhoz képest tényleg jól nézünk ki :P :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hahaha, jó az okfejtésed a koromról, hát jah, persze hogy jól nézünk ki, evidens!! :))

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.