2017. április 19., szerda

Úgy


...sajnálom 😡😟
Ő még egy kicsit védve is van, de mi van a szabad ég alatt fészkelő madarakkal.
Szegénykék...😟

A képek a mavir.hu oldaláról készültek.
18 megjegyzés:

 1. Háát...biztosan több elpusztul,túl nagy a hideg éjszaka...még maradt egy kis szotyim,azt kirakom,ha ki tudok csoszogni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos nem sokat tehetünk, drukkolunk, hogy minél hamarabb visszatérjen a jó idő. Biztos, hogy lesz veszteség a madaraknál is.

   Törlés
 2. Szegénykék...Ma olvastam, milyen nagy veszélyben vannak a fecskék és a többi kismadarak is...a hideg miatt és élelem sincs

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fecskék már amúgy is nagyon megritkultak, nagyon sok elpusztult pár évvel ezelőtt, milliós nagyságrendről olvastam :(
   Egyik legkedvesebb madaram a fecske...

   Törlés
 3. Láttad a gólyafészkekről is a kamerás felvételeket? :-((((( Remélem túlélik!!! Nálunk már a szombattól ismét jó időt jósolnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Láttam :((( meg a kikelt kis rétisast hogy próbálta takargatni a mamája (vagy papája)
   Biztos megfáznak a tojások is, hiába ül rajta, alulról áramlik a hideg, nem tudom bírja e melegíteni annyira, amilyenre kell :(

   Olyan szomorú vagyok, a gyümölcsök, a madarak, az egész élővilág miatt, de tehetetlenül nézem csak a károkat :((

   Törlés
 4. Most olvastam az MME oldalán, hogy ha csak pár napról van szó, nincs baj, egyedül a fecskék vannak veszélyben, mert nincsenek repkedő rovarok. Magokat már nem szabad kirakni etetni, mert ha a fiókáknak adják a szülők, azok megdögölhetnek tőle, mert ők puha táplálékot esznek. A föld nem fagyott és nem összefüggő a hótakaró, tudnak gyűjtögetni, illetve kérgek alól dermedt rovarokat kiszedni. A tojások melegben vannak, amiatt nem kell aggódni, csak ne tartson soká. A gólyák, nagytestű madarak 4-5 napig is bírják élelem nélkül.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, köszi hogy írtad Te is, megtaláltam a mme.hu oldalán. Webkamerás fészkeket néztem/kerestem, hogy mi van a madarakkal és úgy olvastam el én is a cikket.

   Törlés
 5. Itt a cikk, Orsi: http://www.mme.hu/mi-lesz-madarakkal-az-aprilisi-hoesesben

  VálaszTörlés
 6. Teljesen megbolondult az idojaras...megertem szomorusagod:(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi, az emberiség tette ilyenné. Nem is csodálkozom már rajta, csak tényleg nagyon szomorú vagyok...

   Törlés
  2. Hej, de szívesen beszélgetnék/vitatkoznék veled(is) ilyesféle témákról. Igen, "benne van a kezünk" a klímaváltozásban - de azért azt is tudni kell, hogy mióta világ a világ, a változás folyamatos - akár tetszik ez nekünk, akár nem. Végtére is minden gonoszságunkkal együtt porszeme vagyunk. "Csuklik" egyet Földanyánk és úgy eltűnünk, mint ha itt se lettünk volna.... Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne kötelességünk okosabban, a Földet illetően nagyobb tisztelettel és szeretettel élni....

   Törlés
  3. Fodorka, meggyőződésem, hogy a már Isten tudja hány milliárdos emberiség bőven hozzátett ehhez a klímaváltozáshoz. Szép lassan elpusztítjuk magunk alatt a Földet.
   Már csak az alatt a 27 év alatt, mióta itt lakunk, már abból le tudom mérni az ijesztő, extrém változásokat, itt helyben. A globális dolgokról meg mindenki tud.

   Törlés
 7. Szerencsére az ő tolluk felfogja ezt a szelet a mínuszok meg nem mennek túl keménybe és túl hosszúra. Ha nem kényszerülnek a tojások elhagyására akkor azok sincsenek veszélyben. Persze ahol félméteres hó esett, hát ott kritikus lehet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Reméljük nem lesz nagy pusztulás köztük, én nagyon drukkolok nekik!

   Törlés
 8. Szerdán én is egész nap a gólyákat sajnáltam...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kitartóan ült a hóesésben is a fészekben, aranyosak. Remélem nem lett bajuk.

   Törlés

Megköszönöm, ha írsz...de tudnod kell, hogy a kommentet moderálom.

Türelmet kérek, ha nem jelenik meg belátható időn belül a megjegyzésed, mert annak oka lehet: úton/házon/magamon kívül vagyok.